Gode råd for tandlægeskræk

Hos os vil vi rigtig gerne hjælpe patienter med tandlægeskræk og vi vil gøre alt for at hjælpe dig godt igennem behandlingen.

 

Sådan kommer du over din tandlægeskræk:

1. Erkend at du er bange for at gå til tandlæge og fortæl os det, så vi er opmærkesomme på problemet.

 

2.  Vælg os, fordi du føler dig tryg, og har tillid til at vi kun gør hvad der er i den bedste interesse for dig og dine tænder, vi tager os tid, og har tålmodigheden til hvis du har brug for små pauser undervejs i en behandling for at du føler dig bedst muligt tilpas.

 

3. Forbered dig på at komme her op til tandlægen, prøv at trække vejret med dybe vejrtrækninger, og husk på at vi også er mennesker, og vi stopper hvis du ønsker det.

 

4. Find ud af hvilke tidspunkter på dagen er fungerer bedst for dig, nogle mennesker har det bedst med at komme her op til os om morgenen, for så går de ikke og er nervøse hele dagen.

 

5. Kom gerne 5-10 min før dit tandlæge besøg hos os, så har du tid til at falde til ro, og evt. snakke lidt med andre patienter eller med personalet.

 

6. Prøv at skabe en god rytme for dig selv med at komme til tandlægen regelmæssigt så du nemmere slapper af med det personaler der er her på klinikken. Samtidig bliver behandlingerne nemmere og billigere for dig.

 

7. Bed om at få forklaret hvad der sker under behandlingen, og sørg for at aftale at du til hver en tid kan sige stop og bede om en pause.

 

8. Snak om hvad der skal ske ved næste besøg, om der er noget der haster at få lavet, og om hvor meget besøget evt. kommer til at koste.

 

9. Spørg hvis der er noget du er i tvivl om, og du er altid velkommen til at ringe til klinikken.

 

10. Snak evt. med andre om din angst, og prøv at finde en løsning i samarbejde med os om hvordan vi kan ændre det til noget positivt.

 

11. Nogen patienter har gavn af lattergas, eller akupunktur enten som beroligelse eller kvalmestillelse i forbindelse med røntgenbilleder. Akupunktur-behandling er uden omkostning for dig, blot en extra service vi gerne vil give dig.