Gode råd for tandlægeskræk

Hos os vil vi rigtig gerne hjælpe patienter med tandlægeskræk, og vi vil gøre alt for at hjælpe dig godt igennem behandlingen.

 

Sådan kommer du over din tandlægeskræk:

1. Erkend, at du er bange for at gå til tandlæge og fortæl os det, så vi er opmærksomme på problemet.

 

2.  Vælg os, fordi du føler dig tryg og har tillid til, at vi kun gør, hvad der er i din og dine tænders bedste interesse. Vi tager os tid og har tålmodigheden til, hvis du har brug for små pauser undervejs i en behandling, for at du føler dig bedst muligt tilpas.

 

3. Forbered dig på at komme til tandlægen. Prøv at trække vejret med dybe vejrtrækninger, og husk på at vi også er mennesker, og vi stopper, hvis du ønsker det.

 

4. Find ud af hvilke tidspunkter på dagen, der fungerer bedst for dig. Nogle mennesker har det bedst med at komme om morgenen, så går de ikke og er nervøse hele dagen.

 

5. Kom gerne 5-10 mininutter før dit tandlægebesøg hos os, så har du tid til at falde til ro, og evt. snakke lidt med andre patienter eller med personalet.

 

6. Prøv at skabe en god rytme for dig selv med at komme til tandlægen regelmæssigt, så du nemmere slapper af med det os på klinikken. Samtidig bliver behandlingerne nemmere og billigere for dig.

 

7. Bed om at få forklaret, hvad der sker under behandlingen, og sørg for at aftale, at du til hver en tid kan sige stop og bede om en pause.

 

8. Snak om, hvad der skal ske ved næste besøg, om der er noget der haster at få lavet, og om hvor meget besøget evt. kommer til at koste.

 

9. Spørg, hvis der er noget du er i tvivl om. Du er altid velkommen til at ringe til klinikken.

 

10. Snak evt. med andre om din angst og prøv at finde en løsning i samarbejde med os om, hvordan vi kan ændre det til noget positivt.

 

11. Nogen patienter har gavn af lattergas eller akupunktur, enten som beroligelse eller kvalmestillelse i forbindelse med røntgenbilleder. Akupunkturbehandling er uden omkostning for dig, blot en ekstra service vi gerne vil give dig.